Generatie IV-l

Yda Appolonia van Hulst is geboren op zondag 15 oktober 1815 om 03:30 in Den Haag, dochter van Arnoldus Johannes van Hulst en Elisabeth ’t Jakin Camfferman. Van de geboorte is aangifte gedaan op dinsdag 17 oktober 1815 met als getuigen: Willem van Rooden en Johannes van Maanen.

Yda is overleden op woensdag 15 december 1897 om 19:30 in Den Haag, 82 jaar oud. Van het overlijden is aangifte gedaan op vrijdag 17 december 1897 door Cornelis van der Stoep en Arnoldus Adrianus Harrivan.

In overlijdens akte wordt moeder: Elisabeth Camfferman genoemd.

Yda trouwde, 26 jaar oud, op woensdag 20 juli 1842 in Den Haag met
Martinus Knops zich noemende Eerhard, 24 jaar oud. Bij het burgerlijk huwelijk waren als getuigen aanwezig: Antonie Filbinger, Johannes Snijders, Hendrik Vleugels en Jacobus Harsveld.

In de huwelijksakte staat over Martinus: "Martinus Knops zich noemende Eerhard, oud vier en twintig jaren, mandenmaker, geboren en wonende alhier, meerderjarige natuurlijke zoon van Johanna Knops, overleden."
En staat vermeld: "De getuigen alhier tegenwoordig hebben ons verklaard, dat in de Geboorte akte van de bruid, de vader foutief genoemd wordt Arnoldus van Hulst."
De akte is ondertekend "door de comparante en de twee eerste getuigen, hebbende de Comparant en de twee laatste getuigen verklaard hun naam niet te kunnen schrijven."
De getuigen die niet kunnen schrijven zijn Johannes Snijders en Jacobus Harsveld.

Martinus is geboren op vrijdag 20 februari 1818 om 00:30 in Den Haag, zoon van Willem Eerhard en Johanna Knops. Van de geboorte is aangifte gedaan op donderdag 26 februari 1818 met als getuigen: Jakobus Harsvelt en Johannes Eerhard.

In de geboorte-akte staat: "en op de verklaring van Martina Heslea geboren Bronkhorst, baker alhier die bij de geboorte tegenwoordig is geweest."

Martinus is overleden op vrijdag 25 oktober 1872 om 12:00 in Den Haag, 54 jaar oud. Van het overlijden is aangifte gedaan op zaterdag 26 oktober 1872 door Tobias Adam en Johannes Martinus Geneste.

In de overlijdensakte wordt alleen de moeder (Johanna Knops) vermeld.

Beroep: mandenmakerDeze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 17 May 2018.