Generatie VIII-o

Carolus Lodewijk Camfferman is geboren op woensdag 16 december 1896 om 04:00 in Den Haag, zoon van Carolus Lodewijk Camfferman en Lijdia van der Veer. Van de geboorte is aangifte gedaan op woensdag 16 december 1896 met als getuigen: Petrus Leunis en Engelbertus Heilbron.

Aangifte van geboorte is gedaan door Anna Elisabeth Couvée, echtgenoote van Hendrik Diehl, oud 58 jaren, vroedvrouw, wonende alhier, bij de geboorte tegenwoordig geweest.

Carolus is overleden op woensdag 19 juli 1961 in Den Haag, 64 jaar oud.

Beroep: chauffeur

In december 1951 was Carolus 25 jaar in dienst bij de H.T.M. als buschauffeur. Daarover wordt in twee edities van de Haagsche Courant melding gemaakt:
Haagsche Courant 14 december 1951, pag. 5:
"KOMENDE H.T.M.-JUBILEA
Zondag 23 Dec. zal de heer J.S. Luyendijk zijn zilveren jubileum als autobuschauffeur bij de H.T.M. vieren. Zijn collega C.L. Camfferman, de chef-chauffeur A.L. van Lier, en de conducteur W. Chr. Marks vieren dit feest op 28 December. Woensdag 2 Januari zal de heer N.C. Kwant 40 jaar als bestuurder bij de HTM zijn. Die dag is de autobuschauffeur G.G.H. van Voorst 25 jaar in dienst. Het zilveren jubileum van de automonteur F. Damsteeg wordt op 3 Jan. gevierd."

Haagsche Courant 28 december 1951, pag. 5:
"H.T.M. JUBILEA
Vandaag zijn er weer drie jubilarissen bij de HTM. Het zijn de chef-chauffeur A.L. van Lier, de autobuschauffeur C.L. Camfferman, en de conducteur-bestuurder W.Chr. Marks. De drie heren werden vanochtend ontvangen bij de directeur, ir. Felix, die hun de gratificatie met oorkonde, uitreikte en hen dankte voor de trouwe dienst. De heren Veenendaal, chef vervoer en Dolk, chef autobusdienst, voegden hun gelukwensen bij die van de directeur. Uit het jubileumfonds werd later op de dag nog een geschenk aangeboden aan elk van de jubilarissen."

Carolus trouwde voor de eerste keer, 25 jaar oud, op woensdag 19 juli 1922 in Den Haag met
Nelly Eleonora Johanna Hulsker, 26 jaar oud. Bij het burgerlijk huwelijk waren als getuigen aanwezig: Peter Marinus Camfferman [broer bruidegom] en Cornelis Nicolaas Jacobus van der Bijl.

Peter Marinus Camfferman: broeder van den bruidegom.

Nelly is geboren op zaterdag 11 april 1896 om 23:30 in Den Haag, dochter van Reinierus Jacobus Marinus Hulsker en Johanna Gerarda Brijer. Van de geboorte is aangifte gedaan op maandag 13 april 1896 met als getuigen: Engelbertus Heilbron en Philip Kok.

Aangifte van geboorte is gedaan door Johanna Maria Deligne, echtgenoote van Pieter Bosveld, oud 40 jaren, vroedvrouw, wonende alhier, bij de geboorte tegenwoordig geweest.

Nelly is overleden op dinsdag 10 april 1923 om 11:00 in Den Haag, 26 jaar oud. Van het overlijden is aangifte gedaan op donderdag 12 april 1923 door Jan Timp en Cent Looije.

Klik voor foto in apart venster
Dank na overlijden Nelly Hulsker

Carolus en Nelly bleven kinderloos.Carolus trouwde voor de tweede keer, 32 jaar oud, op woensdag 31 juli 1929 in Den Haag met
Hendrika Maria Apeldoorn, 26 jaar oud. Bij het burgerlijk huwelijk waren als getuigen aanwezig: Leendert van Santen en Cornelis Apeldoorn [broer bruid].

Carolus is weduwnaar van Nelly Eleonora Johanna Hulsker.
In de huwelijksakte staat bij Hendrika: "gescheiden echtgenoote van Marinus Johannes de Bakker".
Cornelis Apeldoorn: broeder der bruid.

Hendrika is geboren op dinsdag 10 maart 1903 om 11:00 in Den Haag, dochter van Johannes Hendricus Apeldoorn en Anna Petronella van Rijk. Van de geboorte is aangifte gedaan op woensdag 11 maart 1903 met als getuigen: Engelbertus Heilbron en Philip Kok.

Aangifte van geboorte is gedaan door Sophia Francina Grebe, weduwe van Willem Schram, oud 74 jaren, vroedvrouw, wonende alhier, bij de geboorte tegenwoordig geweest.

Hendrika trouwde voorheen op woensdag 3 januari 1923 in Den Haag met Marinus Johannes de Bakker (geb. 1899).
De ontbinding van dit huwelijk werd uitgesproken op dinsdag 15 juni 1926 in Den Haag.

Beroep: modiste

Kind van Carolus en Hendrika:

Uit dit huwelijk is één kind geboren.Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 16 December 2018.