Generatie XII-am

Rudolph Ferdinand van de Velde is geboren op zaterdag 1 oktober 1881 om 01:00 in Middelburg, zoon van Anthonie van de Velde en Christina Pieternella Scheele. Van de geboorte is aangifte gedaan op zaterdag 1 oktober 1881 met als getuigen: Adriaan van der Weel en Jacobus Gideonse.

Geboren in het huis Wijk E, nummer 42 te Middelburg.

Beroep: schoenmaker

Rudolph trouwde, 26 jaar oud, op woensdag 4 december 1907 in Den Haag met
Anna Christina Tismeer, 22 jaar oud. Bij het burgerlijk huwelijk waren als getuigen aanwezig: Antonie Scheele, Franciscus Pieter Scheele, Jacobus Johannes Vlaminck en Helenus van de Velde [broer bruidegom].

In de huwelijksakte staat over Rudolph: "meerderjarige zoon van de van tafel en bed gescheiden echtelieden Anthonie van de Velde, zonder beroep, wonende te Goes, voor wiens toestemming de tusschenkomst van den Kantonrechter is ingeroepen en Christina Pieternella Scheele, zonder beroep, wonende alhier, alhier tegenwoordig en consenterende."

De afkondigingen hebben plaats gehad "alsmede te Leiden".

Helenus van de Velde, broeder van den bruidegom.
Franciscus Pieter Scheele en Antonie Scheele: ooms van den bruidegom.

Anna is geboren op dinsdag 8 september 1885 om 23:00 in Den Helder, dochter van Johannes Gerhardus Diederik Tismeer en Gerarda Diepenbroek. Van de geboorte is aangifte gedaan op woensdag 9 september 1885 met als getuigen: Johannes Cornelis Smit en Emil Schott.

Geboren in het huis Wijk O, 234 in Den Helder.

Beroep: dienstbode (1907)

Kind van Rudolph en Anna:

  1. Johannes Gerardus Diderik van de Velde, geboren op donderdag 23 september 1909 in Den Haag. Volgt XIII-bq.

Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 10 January 2019.