Generatie XIII-as

Klik voor foto in apart venster
Rouwadv. Johannes A. van de Velde

Johannes Adriaan (Jo) van de Velde is geboren op donderdag 8 oktober 1896 om 05:00 in Rotterdam, zoon van Willem van de Velde en Cornelia Adriana Lodewika Rijn. Van de geboorte is aangifte gedaan op zaterdag 10 oktober 1896 met als getuigen: Gerardus Lureman en Rimmert Haasdijk.

Aangifte van geboorte is gedaan door Johanna Petronella Jacoba van Lier, oud 32 jaren, verloskundige te Hillegersberg.
Geboren in een huis aan de Frederikstraat te Rotterdam.

Jo is overleden op maandag 10 september 1956 om 06:15 in Rotterdam, 59 jaar oud. Van het overlijden is aangifte gedaan op dinsdag 11 september 1956 door Pieternella van der Spek. Hij is begraven op donderdag 13 september 1956 op de algemene begraafplaats Crooswijk in Rotterdam.

Beroepen: fabrieksarbeider (1920), winkelier (1956)


Johannes (roepnaam Jo) had een groente/kruidenierswinkel in de Breedestraat in Rotterdam en is ook slachtoffer geweest van het bombardement op 14 mei 1940. Hij was in één keer zijn huis en bedrijf kwijt. Naderhand is hij in de Gijsinglaan in Rotterdam west met een nieuwe zaak begonnen en heeft geluk gehad,dat ze allemaal nog in leven zijn want het z.g "vergeten bombardement" was bij hen in de buurt.
[bron: informatie aangereikt vanuit de familie]

Jo trouwde, 23 jaar oud, op woensdag 31 maart 1920 in Rotterdam met
Hillegje van der Weel, 22 jaar oud. Bij het burgerlijk huwelijk waren als getuigen aanwezig: Gerardus Herscheid en Martinus Ivo.

In de akte staat: "Voorts verklaarde de echtgenoot, met toestemming van de echtgenoote, te erkennen een kind van het vrouwelijk geslacht op elf Januari negentienhonderd negentien alhier geboren en ingeschreven in de geboorteregisters dezer gemeente onder de voornamen "Cornelia Adriana Lodewika", als kind van Hillegje van der Weel, welk kind door de echtgenoote reeds is erkend.

Hillegje is geboren op dinsdag 20 april 1897 om 16:00 in Rotterdam, dochter van Adriaan van der Weel en Neeltje Koedood. Van de geboorte is aangifte gedaan op donderdag 22 april 1897 met als getuigen: Gerardus Lureman en Rimmert Haasdijk.

Aangifte van geboorte is gedaan door Elizabeth Anthonia Egge, huisvrouw van Hendrik Pieter Take, oud 31 jaren, verloskundige te Rotterdam.
Geboren in een huis in de Roentgenstraat te Rotterdam.

Hillegje is overleden op vrijdag 10 december 1982 in Rotterdam, 85 jaar oud. Zij is op woensdag 15 december 1982 bijgezet in het familiegraf op de algemene begraafplaats "Crooswijk" in Rotterdam.

Klik voor foto in apart venster
Rouwadv. Hillegje van der Weel

Kinderen van Jo en Hillegje:

Uit dit huwelijk zijn acht kinderen bekend, waaronder de dochter vermeld in de huwelijksakte en:

  1. Barbera van de Velde, geboren op dinsdag 2 september 1921 in Rotterdam. Volgt XIV-ao.


Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op: 10 January 2019.